درمان از راه دور چیست؟ درمان از راه دور توسط تجهیزات الکترونیکی

درمان از راه دور چیست؟ درمان از راه دور توسط تجهیزات الکترونیکی

درمان از راه دور

درمان از راه دور چیست؟

درمان از راه دور به فرایند استفاده اطلاعات پزشکی منتقل شده از نقطه ای به نقطه ای دیگر توسط تجهیزات ارتباط الکترونیکی اطلاق می شود که این امر خود به بهبود قدرت درمان و دسترسی منجر می شود.

درمان از راه دور با سرعتی بسیار زیاد در حال گسترش می باشد و کاربری آن از مراکز کوچک درمانی همچون درمانگاه ها تا بیمارستان های بزرگ در حال افزایش است.

clip_image001

با استفاده از این تکنولوژی امکان ارتباط متخصص معالج با بیمار و همچنین ارتباط متخصصین با یکدیگر به راحتی برقرار خواهد شد. این ارتباطات از طریق بستر شبکه IP که می تواند اینترنت یا اینترانت باشد فراهم می گردد. با استفاده از این تکنولوژی متخصص معالج می تواند با راهنمایی پرستاران و تکنسین ها اقدام به درمان بیماران خود از راه دور بپردازد. همچنین امکان مشورت چندین متخصص با یکدیگر جهت دستیابی به نتیجه بهتر به راحتی امکان پذیر خواهد بود. امروزه با توجه به گستردگی شبکه های رایانه ای به خصوص شبکه اینترنت در سراسر دنیا این قابلیت را فراهم می سازد تا بتوان از هر متخصصی در سراسر دنیا برای معالجه بیماران استفاده نمود. از دیگر کاربردهای این تکنولوژی نوین درمان بیماران در نقاط صعب العبور و محروم می باشد و این امکان را فراهم می سازد تا بیماران در این نقاط از بهترین متخصصین کشور و یا خارج از کشور بهرمند گردند و هزینه و خطرات سفر را تا میزان بسیار زیادی کاهش داد. در مواقع اضطراری نیز این امکان می تواند کمک حال بیماران و متخصصین باشد به این علت که ارتباط با افراد به سادگی فشردن یک کلید می باشد.

امروزه اکثر کشورهای جهان به استفاده از این تکنولوژی نوین روی آورده و آن را حلال بسیاری از مشکلات موجود در مسائل پزشکی می دانند.

درمان از راه دور به روش های گوناگونی امکان پذیر می باشد و برای اولین بار این امکان توسط یک ارتباط تلفنی ساده برقرار گردید. پیشرفت دانش و به وجود آمدن روش های نوین ارتباطی امکان برقراری ارتباط تصویری را نیز فراهم نمود که گام بزرگ و ارزشمندی در ارتباطات انسان ها به شمار می آید.

یک سامانه درمان از راه دور توانا نیازمند یک ارتباط دو طرفه صوتی و تصویری به همراه امکانات جانبی جهت سهولت فعالیت درمان می باشد. از جمله تجهیزات و پایانه های مناسب برای این کار تجهیزات ویدئو کنفرانس می باشند. این تجهیزات قابلیت برقرای یک ارتباط دو طرفه صوتی و تصویری را فراهم می سازند. تجهیزات ویدئو کنفرانس دارای تکنولوژی ها و امکانات زیادی برای بهبود یک ارتباط هستند که به طور مثال برخی از این تکنولوژی ها باعث جلوگیری از تاخیر صوت نسبت و تصویر می گردند و یا جهت جلوگیری از افت کیفیت تصویر در مواقعی که ارتباط شبکه دچار مشکل است روش ها و تکنولوژی های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از امکانات در تجهیزات ویدئو کنفرانس برای کمک به انتقال بهتر و مناسب تر مفهوم مورد استفاده قرار می گیرند به نحوی که به کاربر اجازه می دهند که تصویر نمایشگر رایانه خود را توسط تجهیزات ویدئو کنفرانس برای پایانه مقابل خود ارسال نموده و در باره آن توضیح دهند. به این صورت می توان تصاویری همچون تصاویر رادیولوژی بیمار را به سادگی به متخصص مربوطه نمایش داد. برقراری تماس های همزمان این امکان را فراهم می سازد تا بتوان از نظر چند متخصص برای درمان یک بیمار استفاده نمود. امکان ثبت و ذخیره جلسات درمان در این سامانه ها به سادگی قابل دسترس می باشد و این قابلیت به متخصصین کمک می نماید تا به سادگی از سوابق و جلسات گذشته بیمار مطلع گردند.

clip_image003

با استفاده از این گونه سامانه ها دکتر یا متخصص مورد نیاز شما همواره از هر نقطه قابل دسترس خواهد بود و بیمارانی که نیاز به ویزیت مداوم توسط متخصص را دارند می توانند با استفاده از سامانه های کم هزینه تر و یک ارتباط اینترنت به سادگی از منزل خود توسط متخصص مربوطه ویزیت گردند.

از دیگر کاربردهای این سامانه ها آموزش پزشکی از راه دور می باشد. با این روش دانشجویان رشته پزشکی می توانند به صورت مجازی در امور درمان یک پزشک شرکت داشته باشند به طور مثال دانشجویان در دانشگاه خود می توانند به طور زنده از مراحل انجام یک عمل جراحی بدون حضور در اتاق عمل دیدن نمایند.

راه حل شرکت Polycom:

شرکت Polycom بزرگترین ارائه دهندگان تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای ایجاد یک ارتباط ویدئو کنفرانس می باشد. این شرکت دارای راهکارها و تجهیزات مختلفی برای هر گونه کاربری می باشد. در کاربری درمان از راه دور اقدام به ارائه ی پایانه های سیار جهت ویزیت بیماران از راه دور نموده است. پایانه طراحی شده فاقد هرگونه سیم کشی بوده و به راحتی در بیمارستان ها و مراکز درمانی قابل انتقال است. این پایانه دارای نمایشگر 26 اینچ LCD می باشد تا بیمار بتواند تصویر متخصص خود را ببیند. دوربین این پایانه به صورت HD می باشد تا بتواند تصاویر بیمار را با بالاترین کیفیت دریافت نماید همچنین این دوربین قابلیت بزرگنمایی و چرخش در جهات مختلف را دارا می باشد. منبع تغذیه این پایانه از یک باتری مخصوص که در پایه دستگاه تعبیه گردیده تامین می گردد و ارتباط شبکه این دستگاه نیز به صورت بیسیم می باشد. این پایانه تحت استانداردهای مختلف (آلودگی فیزیکی، آلودگی الکترومغناطیس و …) طراحی گردیده تا برای بکارگیری در مراکز بیمارستانی مناسب گردد. هم اکنون این پایانه به طور وسیع در مراکز درمانی ایلات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفته است.

image

شرکت کاوا ارتباطات هوشمند فعال در زمینه ویدئو کنفرانس تاکنون بیمارستان های زیادی را در کشور به تجهیزات ویدئو کنفرانس مجهز نموده است؛ برای مثال بیش از ده دانشکده پزشکی و بیمارستان وابسته به دانشگاه تهران، دانشکده پزشکی بقیه اله، بیش از 7 دانشکده و بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان و اخیرا حتی دانشکده روان شناسی دانشگاه شیراز نیز از تجهیزات ویدئوکنفرانس برای درمان بیماران روانی از این تجهیزات استفاده نموده اند.

همچنین دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از تجهیزات ویدئو کنفرانس شرکت کاوا اتاق جراحی خود را به سالن همایش ها متصل نمود و امکان حضور تعداد زیادی از دانشجویان و محقاقان را بطور زنده در اتاق عمل بصورت مجازی فراهم نمود.

با آرزوی اینکه به زودی با فراگیر شدن استفاده از تکنولوژی های جدید در خصوص پزشکی از راه دور امکان استفاده از تجربیات بهترین پزشکان در دوردست ترین نقاط کشور نیز فراهم گردد.

مهرداد ابوعلی

کاوا ارتباطات هوشمند

www.kavatelecom.com

aboali@kavatelecom.com

رای شما با موفقیت ثبت شد.

ثبت رای شما با پیغام خطا همراه بود.

دیدگاه های این مطلب

هیچ نظری ارسال نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *